Начало Новини Лепилен зидарски разтвор от Ксела България

Лепилен зидарски разтвор от Ксела България

Ксела България предлага лепилен зидарски разтвор с високи качества за лепенето на блокчетата за зидария Ytong и топлоизолационните плочи Multior. Лепилните зидарски разтвори представляват заводски приготвени сухи смеси, доставяни в книжни торби. Ето и някои от предимствата на този продукт:

Здраво залепване

Лепилото има двойно по-висока якост от масово предлаганите на пазара (>10MPа) и гарантира добро качество на зидариятa;

Разполагаме с достатъчно време

Може да се подравняват по няколко блокчета УTONG, без да се нарушава целостта на фугите;

Икономичност

Позволява тънкослойно нанасяне с дебелина на фугата от 1 до 3 mm. С много нисък разход на лепилото се получава висококачествена хомогенна зидария, практически без топлинни мостове.

Дълготрайност на зидарията

Свързващото вещество в  лепилото е сулфатоустойчив цимент. С времето той не променя обема си и предпазва от появата на пукнатини по фугите.

Продукт по европейски стандарт

Лепилото е част от системата Ytong и се произвежда по хармонизиран европейски стандарт. Качествата му са съобразени в максимална степен с характеристиките на автоклавния клетъчен бетон.

Указания за използване

Спазването на указанията върху опаковката е гаранция за максимално немско качество на изпълнението:

1. Сухото лепило изсипваме в съд с предварително дозирано количество вода. Пропорцията на смесване е 270 ml вода за 1 kg лепило(или 5.4l за торба от 20 кg);

2. Pазбъркваме с механична бъркалка до получаване на хомогенен разтвор;

3. Оставяме сместа да престои 10-15 минути, след което разбъркваме отново;

4. Проверяваме консистенцията чрез пробно нанасяне на лепилото върху блокче УTONG с назъбена лопатка. Браздите, които остават след нея трябва да са равномерни, с гладка повърхност, да не се накъсват и да не се сливат;

5. Готовият разтвор се нанася с назъбена лопатка. Pазходът е 15kg суха смес за 1 кубичен метър зидария при блокчета с гладки чела и съответно 11kg за блокчета с профилни чела(на длъб и зъб).

жжгяогяж

Ксела България