Начало Новини Лазерен далекомер Bosch за груби строителни обекти

Лазерен далекомер Bosch за груби строителни обекти

Bosch

Bosch ще пусне на пазара второто поколение на своя успешен лазерен далекомер GLM 50 C от февруари 2021 г. Двата наследника – GLM 50-27 C и GLM 50-27 CG, се характеризират с многобройни разработки и подобрения. Това е така, защото компанията изслуша потребителите и прие присърце техните желания.

Bosch

Здрав корпус – дълъг експлоатационен живот при трудни условия
Колко бързо се случва измервателният уред да падне, да се намокри или да се напраши по време на работа? Важен аспект за Bosch при новия лазерен далекомер е много здравият дизайн, сертифициран по IP65. Цялостният гумиран корпус с вдлъбнати прозорци предпазва от неволни удари, както и при падане от височина до 1,5 метра върху твърд бетон.

В сравнение с предшественика си, защитата срещу прах и пръски вода е значително увеличена. Лепилата и уплътненията са с още по-високо качество както по отношение на устойчивите материали (дебело, устойчиво на счупване стъкло, силиконова клавиатура или ABS корпус), така и на тяхната обработка.

Червено или зелено – алкален или литиево-йонен – кой модел за кой потребител е подходящ?
Двата варианта, пуснати на пазара, се различават по отношение на технологията на лазерните лъчи. Докато GLM 50-27 C измерва с изпитаната червена лазерна линия, GLM 50-27 CG предлага благодарение на зеления лазер значително по-добра видимост на по-големи разстояния, дори в много светла среда. И ако предпочитате акумулаторни литиево-йонни батерии вместо алкални, също ще ги намерите тук.

Иначе всички модели предлагат идентични функции. Разстояния до 50 м могат да бъдат измерени с точност от ± 1,5 мм и ъгли на 360° с точност до ± 0,2°. Предлагат се множество функции, например измерване на дължини, площи, обеми и ъгли. Има и режим на рулетка, който показва измерената стойност за непрекъснати измервания по традиционния начин.

Интелигентният потребителски интерфейс с много полезни функции и практична навигация в менюто осигурява интуитивно управление. Освен това има висококачествен цветен дисплей, вибрационен двигател за осезаема обратна връзка при измерване и режим на изглед за големи числа, който показва стойностите на дисплея по-големи.