Начало Новини „Лалето“ на Foster + Partners е отхвърлено от кмета на Лондон

„Лалето“ на Foster + Partners е отхвърлено от кмета на Лондон

The Tulip

Планът за строителство на нов небостъргач в Лондон, наречен „Лалето“ е отхвърлен от кмета на Лондон. Плановете на Foster + Partners, бяха отхвърлени от кмета на Лондон Садик Хан, тъй като „обществените ползи от схемата са ограничени“.

The Tulip

Предложението, The Tulip, бе представено през ноември миналата година (виж публикация) и плановете бяха първоначално одобрени от Лондон през април тази година. В доклад от 33 страници, кметът Садик Хан заяви, че 305,3-метровата кула е ограничена от гледна точка на обществени ползи и има „лошо качество“ и е „неприветлива“. Предложената кула ненужно би „ограничила пешеходната среда и би осигурила неподходящ паркинг за велосипеди, противно на транспортните политики на Лондонския план“, добави Хан в доклада.

The Tulip

Кулата Tulip е проектирана като нова обществена, културна и туристическа атракция. Ако бъде завършена, наблюдателната кула на Foster + Partners ще бъде най-високата точка в Лондон. Целта на Tulip е да осигури уникално преживяване за посетителите на Лондон. Свръхголямата кула имаше за цел да предостави несравнимо удобно място за разглеждане на Лондон от височина около 300 метра.