Начало Статии Строителни материали Коруфлекс – перфектната временна защита за различни повърхности

Коруфлекс – перфектната временна защита за различни повърхности

koruflex

През последните години в страни като Австрия, САЩ, Великобритания и страните от Европейския съюз отлепящите се защитни покривни фолиа започнаха да се предпочитат пред традиционните методи за защита. Когато става въпрос за временна защита на различни повърхности, при строителни или ремонтни дейности, няма как да не споменем най-иновативния продукт на пазара Коруфлекс – незапалимо защитно фолио на водна основа. Продуктът не съдържа токсични химикали. Нанася се върху боядисани, небоядисани, вертикални и хоризонтални повърхности. Нивото на защита се определя спрямо количеството и дебелината на нанесения слой. Колкото по-дебело е защитното покритие, толкова по-добра защита осигурява. Никакви следи не остават по повърхността след премахването на Коруфлекс.

Приложения и начин на употреба

Течното защитно фолио е изключително подходящо за приложение върху керамика, алуминиеви, мраморни, стъклени или гранитни повърхности и повърхности с епоксидно покритие. Предпазва повърхностите от драскотини, замърсявания, изгаряне при заваряване, влажност, корозия, вода и други често срещани щети. Коруфлекс гарантира изключителна защита и сигурност. Не се разрежда с разредител или вода. Възможностите за нанасяне са три – с безвъздушен пистолет, валяк или четка.

koruflex

Защитното фолио се нанася със стандартен валяк с 5-милиметров косъм или с широка четка с тънък косъм. Препоръчително е дебелината на нанасяне да е минимум 200 микрона. При необходимост от защита при тежки състояния се нанася втори слой. При приложения с въздушен пистолет се използва пистолет с накрайник с отвор 2,8 мм. и налягане на въздуха – 4,5 бара.

koruflex

Коруфлекс изсъхва за 30 до 120 минути – в зависимост от външната температура. При по-ниски температури, времето за изсъхване е малко по-дълго, защото продуктът е на водна основа.

koruflex

Коруфлекс се отлепва от повърхността с лекота след приключване на всички работни процеси. Не се накъсва и оставя след себе си безупречно чиста повърхност. Отлепването започва от оформения ръб. Течното защитно фолио може да бъде отстранено и с воден пистолет под налягане. Премахването се извършва при температури в диапазона от 8°C до 30°C.

Важно! При употреба на течното защитно фолио Коруфлекс е задължително да се избягва контакт с очите. Правилното съхранение на продукта се свежда единствено до предпазване от замръзване.

Посетете онлайн магазина на Access Novello и научете повече за Коруфлекс. Разберете защо Коруфлекс е най-икономичният и ефективен продукт за временна защита на различни повърхности. Не забравяйте да разгледате и различните препарати за поддръжка и почистване на дограми.