Начало Новини Корпоративна централа с високоефективна фасада във Ванкувър

Корпоративна централа с високоефективна фасада във Ванкувър

Lululemon 1

Архитектурното студио Morphosis Architects, носител на наградата за архитектура Pritzker, разкри детайли от проект за офис централа на Lululemon, търговска верига за спортни дрехи за здравословен начин на живот във Ванкувър. Сградата с площ от 53 338 кв. м. на улица „Фоли“ ще се състои от офис площи и търговски обекти със смесена употреба. В този проект Morphosis Architects ще си партнира с Clive Wilkinson Architects и Francl Architecture.

Новата сграда ще се издига на 13 етажа. Ще разполага с външни и вътрешни пространства, които насърчават колаборацията и иновациите и ще има за цел да създаде силни връзки със заобикалящата среда и общността.

Lululemon 2

Външната фасада на сградата ще бъде оборудвана с високоефективна система за засенчване,  която ограничава топлиннaтa печалба от греенето на слънцето, намалява консумацията на енергия и модулира вътрешния климат в сградата, като в същото време не възпрепятства гледките към околната среда. Дизайнът има за цел да подобри здравето и благополучието на обитателите на сградата чрез осигуряването на широк достъп до дневна светлина, зелени площи и озеленени тераси, които укрепват връзката с природата. Офисните помещения ще бъдат подредени около централният атриум по цялата височина на сградата. Атриумът ще функционира като социално и културно сърце на сградата, със стълби, които го обграждат и свързват всяко ниво.

Lululemon 3