Начало Новини Кордеел България постави началото на изграждането на модерен административно-логистичен комплекс

Кордеел България постави началото на изграждането на модерен административно-логистичен комплекс

Cordeel

Инвестицията за „Built to Suit and lease“  проекта надхвърля 52 млн. лева

Днес на официална церемония бе поставено началото на строителните дейности по изграждането на модерен административно-логистичен комплекс, който ще бъде разположен върху терен от 57 декара край „Ботевградско шосе“. Планираната инвестиция на Кордеел Груп възлиза на 52  млн. лева и включва изграждането на складови и офис площи, както и необходимата инфраструктура.  Проектът е от типа „Built to Suit and lease“ и е в съответствие с изискванията и спецификациите на бъдещия наемател – Орбико България – един от най-големите дистрибутори в България и Европа. Новият център ще осигури 500 работни места.

„Двете европейски компании следват утвърдени стандарти и работят за създаването на  условия за развитието на бизнеса в различни сфери на българския пазар.“, сподели Владимир Андреев, управляващ директор на Кордеел България.

Cordeel

Като изпълнител на административно-логистичния център Кордеел България ангажира около 50 компании с над 300 специалисти в различни дейности в отделните етапи на строителството.

Добре развитата пътна инфраструктура в района ще осигурява бързо и ритмично обслужване на логистиката. Проектът е в съответствие с изискванията на съвременното строителство. Мониторингът и  управлението на сградните инсталации се осъществяват чрез автоматизирана система.

Събитието уважиха Н. Пр. г-н Франсоа Бонтан, посланик на Кралство  Белгия и Н. Пр. Ясна Огняновац – посланик на Република Хърватия у нас, които подкрепят българо-белгийските бизнес отношения и развитието на търговските и културни отношения с хърватските компании у нас.

„България и Белгия отбелязват 140 години дипломатически отношения, като този проект е ярък пример за стабилността им“, сподели пред гостите Н. Пр. г-н Франсоа Бонтан, посланик на Кралство  Белгия.

Cordeel

„Свидетели сме на най-голямата хърватска инвестиция в България. Надявам се в бъдеще  икономическите отношения между двете страни да се развиват все повече.“, заяви Н.Пр. Ясна Огняновац – посланик на Република Хърватия у нас.

Cordeel

В символичната „първа копка“ взе участие  заместник министър-председателят – Томислав Дончев,  който сподели, че  “Когато говорим за инвестиции, обичайно се фокусираме в числата, те разбира се са важни. Но инвестициите означават и доверие. Българското правителство ще продължи да дава аргументи в България да се правят нови инвестиции, да поддържа добра макроикономическа среда, ще създава нова инфраструктура. Особено горд съм с тези инвестиции, които всеки ден създават стойност и добавят по нещо към българската икономика.“

На събитието присъстваха Дирк Кордеел – председател на Съвета на директорите на фамилната компания Кордеел и членове от борда на директорите на компанията у нас, както и Бранко Роглич – председател на Съвета на директорите на Орбико България и представители на българския мениджмънт на дружеството.

Cordeel

„Този логистичен център е най-големият за Орбико Груп и е от изключително значение за бизнеса на компанията ни в България. Проектът допринася за изграждането на едно успешно бизнес партньорство между България, Хърватия и Белгия.“, заяви Бранко Роглич.

Cordeel

Административно-логистичният център

Административно-логистичният център на Орбико България ще се състои от модерни складови помещения и офис сграда, които ще бъдат изградени в срок от 18 месеца. Проектът предвижда  32 000 кв.м. складови площи с капацитет от 45 000 палетоместа за съхранение. Предвидени са автоматизации в процесите по изготвяне на поръчки, както и контролирана среда за складиране, които ще завишат продуктивността и нивото на оперативните процеси, също и качеството на предлаганите услуги. Логистичният център разполага с 38 товарни рампи с нивоизравнители за обслужване на камиони и бусове. Това позволява обслужването на около 100 камиона дневно.

Cordeel

Cordeel

Cordeel

Офисната сграда е 4 500 кв.м. и е с изцяло остъклена фасада. Високата енергийна ефективност, комбинирана с изискана визия на фасадното решение, правят сградата архитектурен акцент на целия комплекс. Съвременната отоплителна, вентилационна и климатизационна система, освен че ще осигури комфорт и благоприятен микроклимат за служителите, ще работи с екологичен хладилен агент, който е от съществено значение за грижата към  природата.

Логистичната сграда е разделена на две зони – темперирана и нетемперирана, като основната разлика, е съдържанието на палетите. Темперираната заема по-голяма част от складовото пространство, като там има обособени и складове със завишени изисквания откъм пожарна безопасност.

За Кордеел България

Новият мениджмънт на Кордеел България планира реализацията и на други проекти на подобен принцип в бъдеще. Строителството е сектор, който следва индустрията. Изпълнявайки прецизните принципи на работа, екипът на компанията се фокусира в проучването на бизнес драйверите на клиентите си и по този начин предоставя най-практичното сградно решение за техния бизнес. Така Кореел България се ангажира да предлага добавена стойност към формирането на все по-атрактивна инвестиционна среда в страната.

Белгийската компания Кордеел оперира на българския пазар от 20 години и дейността й е фокусирана главно върху индустриалния сектор. Дружеството е пазарен лидер в проектирането и строителството на логистични центрове и производствени сгради, като също така изгражда офиси и публични проекти. В портфолиото на Кордеел България са над 85 успешно реализирани проекти, като компанията е носител на 8 отличия „Сграда на годината“. Голяма част от сградите са наградени с три или четири звезди на BREEAM. Това включва логистичния център в Кабиле, както и  Bulgaria Mall и  Infinity Tower в София.

 

За Орбико България

Орбико е семейна компания, създадена през 1987 година. Към момента разполага с представителства в 20 държави в Европа. Компанията оперира на българският пазар от 17 години.

Орбико е един от най-големите дистрибутори в България и Европа. Компанията е основен партньор на Philip Morris International, IQOS, Procter & Gamble, Shell и Mars, с които за последната година в България е генериран общ оборот от 965 000 000 лв.
Като социално отговорна компания в новия административно-логистичен център е заложено изграждането на 50 паркоместа със зарядни станции за електромобили.