Начало Статии Строителни смеси Колко гладка искате да бъде Вашата фасада?

Колко гладка искате да бъде Вашата фасада?

baumit

Опитайте с Баумит КреативТоп Варио, Перла и Силк!

Колко красиви са родопските къщи, накацали сред просторни зелени поляни, с надвиснали по склоновете над тях тъмнозелени борове! Колко незабравима е атмосферата на Копривщица, Котел, Жеравна и Стария Пловдив!

Старите къщи ни карат да се дивим на майсторството на някогашните строители. За дълго съзерцаваме техните фасади с идеално гладки повърхности, изрисувани богато с неповторим стил, умело съчетани с красотата на дървото. Всяка сграда е в пълна хармония с природата.

baumit

Съвременното строителство избягва такива изпълнения, поради голямата трудоемкост и загубата на много време за изработка.

Мазилките, които обичайно се използват за крайни покрития върху топлоизолационни системи, не предоставят възможност за получаване на гладки фасади.

baumit

На помощ на гладката фасада отново идва Баумит. С комбинация от новите структури на моделиращата мазилка Баумит КреативТоп и съответните умения на добре обучени майстори, гладката повърхност върху фасадата е напълно постижима и върху топлоизолационни системи.

За изпълнението на копривщенска къща в съвременен вариант (разбирайте с отлична топлоизолация), са ни необходими Баумит КреативТоп Варио, КреативТоп Перла и КреативТоп Силк. Тези три структурни разновидности на мазилката дават възможност за получаване на две визии гладка фасада – много гладка и изключително гладка.

Как да получим гладка повърхност?

Най-напред трябва да грундираме изсъхналата армирана шпакловка с Баумит УниПраймер и да изчакаме грундът също да изсъхне в рамките на 24 часа. Изтегля се слой Баумит КреативТоп Варио в желания цвят, в дебелината на най-едрите зърна (1,5 мм), без да се изпердашва. След изсъхване на слоя се полага изравнителен втори слой мазилка Баумит КреативТоп Перла, също оцветен в желания цвят, която се филцва с влажна (но не мокра) гъбена маламашка до постигане на желаната гладка повърхност.

Повече за майсторска направа на гладка повърхност можете да видите тук:

Как да получим изключително гладка повърхност?

И в този случай, най-напред трябва да грундираме изсъхналата армирана шпакловка с Баумит УниПраймер и да изчакаме грундът да изсъхне в рамките на 24 часа. Изтегля се слой Баумит КреативТоп Варио в бял цвят, в дебелината на най-едрите зърна (1,5 мм), без да се изпердашва. Полага се изравнителен слой с Баумит КреативТоп Силк, която се предлага единствено в бяло. След изсъхване, повърхността се шлайфа (машинно), за премахване на „мустаци” и за допълнително изглаждане на неравности. Повърхността се почиства от прахта, след което се полага втори изравнителен слой Баумит КреативТоп Силк. След изсъхване и на втория слой и прешлайфането му отново, на Ваше разположение са боите Баумит СиликонКолор от каталога Baumit Life. За постигане на ефектни повърхности могат да се използват и дизайнерските ни бои Баумит Лазур, Металик и Блясък.

Повече за получаване на изключително гладка повърхност можете да видите тук: