Начало Новини Къща с усукана бетонна конструкция, която се слива с пейзажа

Къща с усукана бетонна конструкция, която се слива с пейзажа

Antony Gibbon

Световноизвестният архитектурен дизайнер Антъни Гибън е създателят на проекта за къща, подобна на скулптура, направена от усукана бетонна конструкция, сливаща се с пейзажа.

Antony Gibbon

Наричана Twine (от английски – канап, връв), новата структура е спрягана за следващо поколение сграда, която променя конвенционалните граници на архитектурата. Изработена от поредица усукващи се бетонни структури, къщата несъмнено се превръща в част от пейзажа, тъй като от далеч не създава усещане за сграда.

Antony Gibbon

Големите вълнообразни повърхности следват целия пейзаж и създават свое вътрешно пространствено в различни размери и вариации. Всяка част под тази обвивка е предназначена за различни помещения в къщата, включително място за спане и кухненски салон.

Antony Gibbon

Къщата е изградена от бетон, който на места се разделя от остъклени повърхности, за да слее структурата с пейзажа. Дизайнът предлага отличителен архитектурен стил, който смесва изкуство и архитектура в непрекъснато движение.

Възприемайки природните форми като източник на вдъхновение и променяйки границите на архитектурния дизайн, работата на Антъни получи световно признание.

Antony Gibbon

Той приема природата и хармоничното ѝ съществуване като важна движеща сила в работата си. Всяка структура от новото му творение е създадена индивидуално, за да щади околната среда, използвайки устойчиви материали там, когато това е възможно.