Начало Статии Интервюта Калин Пенков: 5×5 с Rigips – каква е тайната за създаването на...

Калин Пенков: 5×5 с Rigips – каква е тайната за създаването на една успешна марка?

Kalin_PenkovВ предишното интервю ви запознахме с историята на Ригипс в България. Този път ще навлезем по-детайлно в продуктите на марката с Калин Пенков, маркетинг мениджър на Rigips България.

1. Когато говорим за иновации, Rigips винаги е изпреварвал времето. Разкажете ни повече за един от последните Ви патентовани продукти Rigips Habito?

Habito e строителна плоскост, която променя представите за функционалност на сухото строителство въобще. Здравината на плоскостите Habito, отличните звукоизолационни качества и възможността за окачване на товари с обикновени винтове за дърво, ги правят не просто алтернатива на стандартните системи за сухо строителство, а пълноценен заместител на масивните стени, при това с по-добри функционални показатели. Плоскостите Habito са отличен пример за иновативния подход на Saint-Gobain – те се произвеждат по напълно нова и патентована технология и са без аналог на пазара.

2. Като част от Saint-Gobain, Rigips има уникалната възможност да предлага цялостни системни решения заедно с ISOVER и Weber. Разкажете ни повече за новите фасадни системи с плоскостите Glasroc X.

Glasrock

Glasroc X е друг иновативен продукт на Saint-Gobain, който дава възможност на клиентите да се възползват от предимствата на сухото строителство при изграждане на фасадни системи.

Нашето преимущество е, че ние предлагаме не просто качествен продукт за външно приложение, а цялостни фасадни решения, включващи мазилките Weber, изолациите ISOVER и стъклата Saint-Gobain.

3. Кой за Вас е най-впечатляващият продукт или система на Rigips?

Всеки строителен продукт, който произвеждаме е създаден, за да осигури по-висок комфорт в сградите. Habito e един от най-вълнуващите ни продукти през последните 2 години.

Rigips

Мнението на клиентите е окуражаващо, а фактът, че Habito се наложи като стандарт в проектите на редица инвеститори, ни дава увереност, че наистина подобряваме качеството на живот на нашите клиенти.

4. Разкажете ни за някой проект, който е бил предизвикателство за Вас.

Saint-Gobain е компания с над 350-годишна история и за това време е преминала през много предизвикателства. Днес основното предизвикателство пред нас е започналата трансформация на корпоративните ни структури по целия свят, чиято цел е да бъдем по-полезни на нашите клиенти не само с производството на строителни продукти, а с комплексния си опит в създаването на сгради, повишаващи качеството на живот.

habito

5. Rigips има много разработени детайли за сглобяеми къщи. Смятате ли, че в бъдеще, този тип конструкции ще се развива в България?

Сглобяемите къщи са един от най-бързо растящите сегменти в Европа. Saint-Gobain има сериозни позиции на този пазар и широка гама продукти и системи, конкретно разработени за този тип строителство. Сигурен съм, че и в България този тип строителство ще расте с по-бързи темпове от другите сегменти.

Rigips

Компанията може да предложи пълната гама строителни продукти и системи за енергийно ефективни и комфортни сглобяеми къщи, по нищо не отстъпващи на конвенционалните.