Начало Новини Извити дървени летви в скулптурни форми

Извити дървени летви в скулптурни форми

Създаването на извити форми от дървен материал е сложен процес и често е трудно това ефективно да се постигне в търговски мащаб. Извитите дървени летви на Sculptform позволяват на дизайнерите да създават достъпни решения за извити концепции.

Поради свойствата на дървесината и нейната податливост на огъване, трябва да се вземе под внимание правилната опция за производство при създаването на извит дървен материал. Sculptform има две възможности за интегриране на извит дървен материал в дизайна – Steam bending и Kerfing, като и двете използват своята система Click-on Batten за лесна и бърза инсталация.

Извитите дървени летви Sculptform използват модулния характер на своята система, което позволява на дизайнерите да постигнат концепции, които преди са били твърде сложни или скъпи, за да се приложат ефективно.

Характеристики и предимства

– Големи дъги
Методите, използвани за създаване на извит дървен материал, могат да се използват за създаване на големи дъги от естествен дървен материал. Безпроблемните преходи между равнините, като стена и таван, осигуряват уникална ръчно-изработена естетика в търговски мащаби.

– Система в скулптурата
Широкомащабното производство на дървен материал става възможно чрез комбиниране на процеса на огъване със системата за сглобка на летвата Sculptform Timber. Предимствата на създадената система се пренасят, осигурявайки персонализиране и бърза, но прецизна инсталация.

– Различни опции
За неограничени дизайнерски решения с извит дървен материал могат да се използват два различни метода на огъване – Steam Bending и Kerfing. Всеки от тези методи има редица силни страни, предлагайки решение, което отговаря на уникалните изисквания на всеки проект.

– Широка гама от приложения
Системата е изключително гъвкава и може да се използва в различни интериорни приложения, като преходи между стени и тавани или впечатляващи прегради. Процесът Kerfing може да се използва и за защитени екстериори.

Процесът използва принципи от традиционното изкуство на огъване с пара, прилагани в много по-голям мащаб. Дървените летви се нагряват до високи температури при строги условия на влага, докато станат податливи, след което се извиват във форма и се държат на място, докато се охладят и изсъхнат.

Процесът Kerfing позволява на летвата да се извива, като се изрязва серия от малки прорези в задната част, което позволява допълнителна гъвкавост.