Начало Новини Извита във формата на серпентина нова офис сграда в Нюкасъл

Извита във формата на серпентина нова офис сграда в Нюкасъл

BIG 1

Нова офис сграда с впечатляващ дизайн ще освежи силуета на английския град Нюкасъл. Проектираната от Bjarke Ingels Group структура, наподобяваща серпентина и наречена No.1 Quayside, ще бъде построена на северния бряг на река Тайн до Millennium Bridgе и срещу центъра за изкуства Sage Gateshead отвъд реката.

BIG 2

Извитата офис сграда ще има 12 етажа и ще осигури офисно пространство от 9300 кв. м. за повече от 1000 човека. Извивката на No 1 Quayside следва съществуващата крива на изкачващия се City Road и формира тънка 13-метрова лентообразна остъклена структура, която отразява динамиката на заобикалящата я среда. На всеки етаж е предвидена зелена градина. Покривът на No 1 Quayside е като пета фасада, покрита от поредица линейни градински тераси, свързани със стълбище по западния ръб, което служи като авариен изход при пожар.

BIG 3

„Нашето предложение произтича от уникалните архитектурни елементи на Нюкасъл, хълмовете и извитите форми на мостовете над река Тайн. Виещият се нагоре елегантен силует налага усещането за нещо ново и в същото време познато продължение на този уникален градски пейзаж“, споделиха от Bjarke Ingels Group.