Начало Новини Историческата болница небостъргач в Бруклин е преустроена в 17 луксозни жилища

Историческата болница небостъргач в Бруклин е преустроена в 17 луксозни жилища

Polhemus Residences

Polhemus Residences се намира в историческия район Кобъл Хил в Бруклин. Сградата е обновена, възстановена и адаптирана за повторно използване. Бившата мемориална клиника „Полхем“ (1897), проектирана от архитекта Маршал Емори, е преобразена в 17 луксозни жилища.

Досег до Ренесанса в Бруклин
Екипът на проекта, воден от BKSK Architects, поддържа съществуващата историческа френска ренесансова фасада, като същевременно изцяло измества интериорната програма, за да отговори на съвременните високи изисквания на пазара.

Дизайнът поддържа почти всички съществуващи екстериорни детайли на двете основни фасади, особено оригиналната архитектура от 1897 г., подчертаваща тухлите и варовика, придаващи уникалност на къщите в квартала. Оцелелите детайли от 19-ти век са запазени и реставрирани, особено детайлните железни елементи върху екстериора. Касетованият таван във фоайето е върнат към първоначалния си дизайн. Повреденият меден корниз на 7-и етаж е ремонтиран.

Мисията на клиниката: Обслужете медицинските потребности на бедните
Мемориалната клиника „Полхем“ има осем етажа и е първата болница небостъргач в страната. Тя отваря врати на 5 януари 1898 г. като продължение на близката болница за бедните и съчетава медицински и образователни заведения. Учебната болница е една от първите, които разполагат с рентгенов апарат.

През последните няколко десетилетия Кобъл Хил се превръща в преобладаващо жилищен квартал, замествайки остатъците от индустриалната и търговска история с жилищни преустройства и ново строителство. „Полхем“ е бил централна част на историческите медицински сгради. Програмата за преустройство в жилищни сгради няма никакво сходство с пациентските стаи, хирургичните съоръжения, лабораториите и учебните аудитории и всъщност налага радикална реконфигурация на всеки етаж.

Работата по интериорния дизайн – входно фоайе, удобства, планове на помещения и избор на материали – е замислена като баланс между традиционни и съвременни елементи, понякога включваща възстановяване на декоративни елементи (например тавана на фоайето) и каменни подове с геометрични шарки, напомнящи за началото на 20-ти век и подходящи за съвременни луксозни жилища. Целта на екипа на проекта е да поддържа ясно чувството на почит към историческия характер на сградата, като същевременно предоставя на новите обитатели качество на пространството, съизмеримо с отличителните черти на сградата и очакванията на съвременните купувачи.

Журито на Reconstruction Awards присъди сребърни отличия на Polhemus Residences.