Начало Новини Хотелът Opus на Zaha Hadid Architects в Дубай е почти завършен

Хотелът Opus на Zaha Hadid Architects в Дубай е почти завършен

Opus

Последните снимки на новия хотел на ZHA, наречен Opus, показват, че сградата е почти завършена. Хотелът с площ от 84 345 квадратни метра е проектиран за Omniyat и ще приюти първия хотел от веригата „ME by Melia“ в Близкия изток.

Opus

В 20-етажната сграда ще се помещават 12 ресторанта, бар на покрива и офис помещения. Седем допълнителни етажа ще бъдат поместени под земята.

Opus

Хотелът ще се управлява от Melia Hotels International, един от водещите хотелиери в света с повече от 350 хотела в 39 държави, разположени в културни столици по целия свят.

Opus

Най-характерната особеност на хотела е „гигантската неправилна празнота“, която свързва две остъклени кули с плавен преход, така че да се оформят две отделни кули като един обем. С този подход ZHA осигурява свободно оформена плавност на тази осеметажна празнота, контрастираща с прецизната ортогонална геометрия на заобикалящия куб.

Opus

Дизайнът представя забележителното качество на работата на ZHA – изразява скулптурна чувствителност, която възстановява баланса между твърдо и празно, непрозрачно и прозрачно, вътрешно и външно.

Opus

Двете кули са свързани от четириетажен атриум на нивото на земята с мост, издигащ се на 71 метра над земята. Този триетажен, асиметричен мост достига 38 метра ширина.

Opus

Процесът на проектиране на хотела стартира през 2012 г., а сградата е планирана да бъде открита през 2020 г.