Начало Новини Хотел Ritz-Carlton бе глобен за блокиране на достъпа до обществен плаж

Хотел Ritz-Carlton бе глобен за блокиране на достъпа до обществен плаж

Ritz

Луксозен хотел в Северна Калифорния, където престоят струва до $ 1 000 на вечер, решава да ограничи достъп до обществен паркинг и обществен плаж. Прави врътки със знаци, бариери и други. В резултат Калифорнийската крайбрежна комисия го глобява $1.6 милиона, което е второто по големина в историята на комисията.

Какво като е Риц Карлтон!

Глобата обаче не е единственото наказание. Хотелът е задължен да провежда медийна кампания, с която да информира обществеността, че хората имат право на достъп до тамошния плажа! Тоест, да плаща за реклама на обществения плаж! Освен това хотелът ще трябва да извърши одит на пластмасите си за еднократна употреба, за да се ограничи въздействието върху околната среда на хотела.

От санкцията, 1 милион долара ще отидат за комисионен фонд, който предоставя знаци, пътеки, стълби и други удобства, за да помагане на обществените плажове. Останалите $ 600 000 ще отидат в ПЕНП, Пало Алто, група за опазване на земята, с цел закупуване на имот на север от хотела, за да разширят достъпа до обществения плаж. „Може би създаването на илюзията за частен плаж оправдава прекомерната цена на стаите“, казва Манди Сакет, директор на държавната политика на фондация „Сърфрайд“.

Съгласно условията, хотелът ще бъде наказван с по $ 25 000 всеки ден с констатирано нарушение.

Когато има държава, наглеците биват пляскани през ръцете и публично унижавани!