Начало Новини Хотел от лед през лятото

Хотел от лед през лятото

hotel ot led

През последните 26 години всяка зима туристи от цял свят се наслаждават на „хладния прием” на хотел Icehotel в Лапландия. През пролетта той се стопява, за да бъде отново построен в късна есен и да впечатли с поредната си странна архитектура своите гости. В скоро време е напълно възможно тези, които обичат студа да могат да „избягат” от жегите в него и през лятото, след като наскоро беше представен проект за строителството на целогодишно действащ леден хотел. През летните месеци той ще се охлажда чрез специална система, чийто ток ще е произведен от слънчеви батерии.

Новият хотел ще бъде като допълнение на Icehotel, който ще продължи да се строи всяка зима. Ако планът бъде одобрен, то леденият хотел ще предлага 20 апартамента, бар и галерия. Тъй като проектът е в начален етап на реализиране, не се съобщават подробности, но се знае, че ще бъде разположен под нисък хълм (уточнява се дали да е естествен или изкуствен) със скатен покрив, който през лятото ще играе ролята на наблюдателна площадка, а през зимата – на ски писта.

Също така авторите на идеята възнамеряват електричеството на цялата сграда, включително и охлаждащата система, която да поддържа водата в твърдо състояние през лятото, да е от слънцето, съобщават fakti.bg.

В момента се търси финансиране. Ако се наберат необходимите средства, строителството може да започне в края на 2016 г.

hotel ot led

kkdhkfhk

hotel ot led

shfghsfhI

hotel ot led

Строители.бг