Начало Новини Henning Larsen Architects спечелиха европейската награда за архитектура 2019

Henning Larsen Architects спечелиха европейската награда за архитектура 2019

Henning Larsen Architects

Емблематичната скандинавска фирма за архитектура Henning Larsen Architects е определена за лауреат на Европейската награда за архитектура през 2019 г. Наградата се дава на архитекти, които поемат дълбок ангажимент да предадат „принципите на европейския хуманизъм и изкуството на архитектурата“.

Henning Larsen Architects

Наградата се присъжда ежегодно на европейски архитекти и е известна в световен мащаб като „Най-престижната награда за архитектура в Европа“, организирана от Европейския център за архитектурно изкуство дизайн и градски изследвания.

Henning Larsen Architects

Базирано в Копенхаген, студиото на Henning Larsen Architects, беше избрано за победител поради „уникалния подход на дизайна на фирмата, който се основава на човешки ценности, като обръща голямо внимание на устойчивостта, жизнеспособността и в крайна сметка носи социална отговорност, като същевременно създава стилни и устойчиви сгради, които в крайна сметка оформят бъдещият живот“.

Henning Larsen Architects

Европейската награда за архитектура не е „награда за постижения“, а служи като тласък за подкрепа на нови идеи, за насърчаване на по-иновативно мислене за сградите и околната среда. Наградата отличава ангажираността и постиженията на най-добрите европейски архитекти, които са определили по-критичен, интелектуален и артистичен подход към дизайна на сгради и градове.