Начало Новини Henning Larsen Architects разкри детайли за преустройване на оживен площад в Брюксел

Henning Larsen Architects разкри детайли за преустройване на оживен площад в Брюксел

Brussel 1
Новият план за реконструкция ще добави 48 000 кв. м. търговски, жилищни, хотелски и зелени площи в столицата на Белгия. Henning Larsen Architects надгражда традиционното и модерно наследство в града, за да създаде жизнена градска многофункционална дестинация през 21-ви век.
Brussel 2

Доминиран преди от корпоративните офиси, Brouck’R ще обедини жилищни и офис помещения в една централна сграда с изглед към грандиозния площад Place de Brouckère. Дизайнът балансира между „Бел епок“ архитектурното наследство и модерения подход към стил и мащаб. „Градът трябва да е място, където хората могат да се движат свободно и да намират своите начини да се свържат с града около тях. Брюксел, макар и един от най-старите градове в Европа, има богата градска структура и процъфтяваща култура, благодарение на която града се усеща жизнен. Това, както и желанието на града да внедрява иновации и да се преоткрива, прави този проект невероятно вълнуващ“, сподели Джейкоб Курек, партньор в датското архитектурно студио.
Brussel 3

Площадът Place de Brouckère, разположен в централния „Пентагон“ на Брюксел, някога е бил натоварена пешеходна зона. Загубил е популярност в средата на 20-ти век, когато стартира мащабно строителство и се отдава предимство на автомобилите. „Брюкселизацията“ на града, както е бил известен този строителен бум, довел до изпразването на градското ядро ​​от жилищни сгради. Много жители на центъра са потърсили спокойствие в крайните квартали на Брюксел.
Brussel 4

Brouck’R е част от настоящите усилия да се възстанови пешеходната зона и централното живеене в центъра на Брюксел. Проектът включва 311 нови жилища, разделени между типични апартаменти и помещения за студентско настаняване. Дворът в центъра на сградата ще бъде зелен оазис за жителите, с градини на нивото на земята и озеленени стени по южната и западната вътрешни фасади. Офисите и търговските обекти, които съставят почти една четвърт от сградата, ще бъдат ситуирани на приземния етаж. „Цялата концепция на Brouck’R е да върне оригиналната енергия, да върне загубеното в превода през годините. Ние виждаме това не толкова като ново развитие, колкото като възраждане на вълнуващо, забравено наследство“, добави Джейкоб Курек.
Brussel 5

Всяка от четирите фасади на Brouck’R е изправена пред различна градска среда. Прочутата фасадна линия от 19-ти век с лице към площада ще остане. Останалите три фасади ще изглеждат непрекъснати, разделени на модули, които се променят на всеки 18-20 метра – подход, който свързва дизайна с темпото на ходене, а не със скоростта на движение на автомобилите.
Brussel 6

Очаква се строителството на Brouck’R да започне в средата на 2021 г. и да приключи през 2024 г.