Начало Новини Хабитат България изгради четири къщи за нуждаещи се в Костинброд

Хабитат България изгради четири къщи за нуждаещи се в Костинброд

къщи

Социалният  проект на Хабитат България „Изграждане на четири жилища в град Костинброд“, осъществяващ се в сътрудничество с компаниите „Винербергер” ЕООД, „Пайплайф България“ ЕООД, Сен Гобен Констракшън Продъктс България ЕООД и „Тондах България“ ЕООД вече е факт.

Той може да служи като пример за успешна практика между бизнеса и неправителствения сектор. Международни и местни представители на ръководния екип на компаниите – партньори по проекта, представиха детайли относно участието си в него с дарения на строителни материали и доброволен труд.

хабитат

На церемония в град Костинброд, първите две многодетни семейства, които ще живеят в жилищата построени от Хабитат България получиха ключове за новите си домове. Проектът предвижда изграждането на общо четири нови енергийно-ефективни еднофамилни къщи, разположени на територията на град Костинброд. Жилищата, всяко от които е с площ от 94 кв. м., са предназначени за млади семейства с непълнолетни деца и доказани жилищни нужди. „Организацията се стреми да повтори този модел на работа на територията и на други общини в страната“, споделя г-н Минчо Бенов, Национален директор на Хабитат България.

Източник: United Partners