Начало Новини Градски съветник е замесен в случая ”Фичоза”

Градски съветник е замесен в случая ”Фичоза”

fichoza

Общинският съветник Петър Липчев е свързан със съмнителното строителство в местността „Фичоза“ край Варна. Инвеститори там са фирмите „Андромеда -77″ и „Вивиджи“, но техните документи се придвижват от избраника в местния парламент, твърдят „Господари на ефира“.

Екипът на телевизионното предаване първи съобщи за казуса преди време. Тогава служители на община Варна заявиха, че всички знаят името на човека, който движи документите на частните инвеститори, но не могат да го кажат.

Репортерът Боби Касиков представи документи, на които се вижда, че общинският съветник Петър Николаев Липчев е пълномощник на фирмите. Той е член на Комисията по архитектура в Общинския съвет и председател на Комисията за борба с корупцията към Общинския съвет. Член е на политическата сила „Промяна за Варна“.

„Това че определен общински съветник е правил такава услуга, не значи, че всички съветници се занимават с такава дейност“, заяви председателят на Общинския съвет Иван Луков.

Той обеща, че още утре ще свика председателски съвет и ще разгледат това, което се случва.

„Но органът, който може да определи дали има или няма конфликт на интереси, е Комисията по установяване и разкриване на конфликт на интереси“, уточни Луков.

Строители.бг