Начало Новини Големият финал на “Аз мога да строя”

Големият финал на “Аз мога да строя”

аз мога да строя

Източник: marica.bg

Тематичните финали на националния проект с международно участие “Аз мога да строя”  се провед на 8 и 9 май в Пловдив. В тях се състезават 12 отбора, класирани по  четирите различни задания – съвременна модерна и традиционна българска къща, бунгало  и павилион. Директно на финала участие ще вземат и два отбора от град Одрин – Турция  и представители на 2 професионални колежа и 1 гимназия от Румъния. Тенденцията е от  национален, през следващата година “Аз мога да строя” да стане международен,  коментира Пламен Иванов, председател на Камарата на строителите в България –  Пловдив, инициатор и създател на проекта.

Представянето на проектите от отделните екипи ще започне от 9.30 часа на 10 май във  Виенския салон на Международен панаир Пловдив. Те ще бъдат оценявани от експертно  жури, в което са поканени да участват ректори на специализирани висши учебни завения  в страната, председатели на професионалните браншови камари, кмета на града-домакин  Иван Тотев, областния управител Здравко Димитров, председателя на Общинския съвет  арх. Илко Николов и други официални лица. За четвърта поредна година “Аз мога да строя” доказа, че е изключително полезен с  идеята да създава мост между поколенията и да помага на младите специалисти още от  училищната скамейка да очертаят и осъзнаят своя професионален път. Чрез него те имат  възможността да покажат не само знания пред академичната общност, но и да докажат до  какво ниво са овладели бъдещата си професия.

А най-важното според организаторите е,  че младите специалисти сами разбират това и все по-организирано и активно се включват  и подпомагат развитието на проекта.