Начало Новини Главният архитект на столичния район ”Младост” е уволнен

Главният архитект на столичния район ”Младост” е уволнен

glaven-arhitect

Главният архитект на столичния район „Младост“ е освободен от длъжност заради „изключително смущаващи факти“ в работата му.

Това съобщи кметът  Йорданка Фандъкова пред Столичния общински съвет във връзка с питане от общинския съветник Карлос Контрерана за неспазване на правилата за застрояване в квартал „Младост 1“.

„На база тези сигнали съм възложила пълна проверка за строителните процедури и книжа. Веднага след като проверката от страна на строителния контрол на Столична община приключи, ще Ви информирам за резултатите от нея“, заяви кметът.

Фандъкова допълни, че междувременно е поиска и получила информацията от районната администрацията в „Младост“. Става дума, че самата районна администрация е извършвала проверки по сигналите на гражданите и служебни проверки, както и последващи проверки са извършвани на място от страна на ДНСК.

По информация на районната администрация в проверките на ДНСК няма данни за установени нарушения в хода на строителството, уточни кметът.

Фандъкова обаче е получила смущаваща информация за конфликт на интереси за главният архитект на „Младост“

Тя е поискала информацията от районния кмет и незабавно кметът на район „Младост“ е сезирала комисията за предотвратяване на конфликт на интереси и е поискала оставката на главния архитект, което вече е факт.

„Това, което установи кметът на района е, че действително посочените факти са изключително смущаващи и затова съвсем основателно главният архитект на „Младост“ вече не е такъв“, категорична беше Фандъкова.

Строители.бг