Начало Новини Главболгарстрой“ АД ще строи Колайдър Активити център

Главболгарстрой“ АД ще строи Колайдър Активити център

walltopia

„Главболгарстрой“ АД спечели търга за изграждането на грубия строеж на иновативната сграда „Колайдър Активити център“ в София Тех Парк. Инвеститор е световният лидер в изработването на изкуствени катерачни стени „Уолтопия“ ООД, която ще вложи 15 млн. лв. в реализацията на проекта.

Първата копка на сградата ще бъде направена днес.

„Колайдър Активити център“ ще представлява мултифункционален комплекс за спорт, култура и научно-изследователски дейности. Той ще съчетава на едно място спортни зони, съоръжения за катерене, фитнес, зала за аеробика, високотехнологични офиси, места за забавления и културни мероприятия.

Същевременно центърът ще развива и научно-изследователски дейности, свързани с бизнеса на „Уолтопия“ ООД. Ще се правят архитектурни, инженерни и технически изпитвания и анализи на продуктите на компанията. Целта е да се разработват иновативни технологии в производството на катерачни стени, които да затвърдят позициите на „Уолтопия“ на световния пазар.

Архитектурният проект за „Колайдър Активити център“ е дело на холандския архитект Невил Марс. Разработката е избрана измежду 369 проекти, представени от 566 екипа от 77 държави, които участваха в международния конкурс, организиран от „Уолтопия“ ООД.

Строители.бг