Начало Новини Газдов: решението на регулатора е незаконно

Газдов: решението на регулатора е незаконно

фотосоларни

Източник: cross.bg

Председателят на Държавната агенция за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев да бъде изслушан в парламентарната комисия за контрол на енергийния регулатор. Това поискаха по време на срещата си с БСП представители на фотоволтаичната асоциация.

По думите на председателя на Българската фотоволтаична асоциация Никола Газдов решението на регулатора, свързано с тарифите за присъединяване на възобновяеми енергийни източници, е дискриминационно, незаконно и непрозрачно.

Очакваме ДКЕВР да даде обяснение по какъв начин са сметнали тези тарифи, дали всъщност не можем да говорим за обогатяване, за една скрита държавна помощ към естествените монополи в енергетиката и, ако е така, следва да бъде понесена отговорност, персонална или колективна от членовете на тази комисия.

Представителите на асоциацията на фотоволтаиците обясниха, че ако секторът беше продължил да се развива добре, той щеше да намира все повече работни места и все повече специалисти. Те посочиха, че тяхната борба не е само срещу това решение, а е насочена по към бъдещето – да бъдат приети като по-сериозна част от енергетиката на България.