Начало Новини Facebook строи собствен град

Facebook строи собствен град

facebook

В централата на Facebook Inc. в Менло Парк, Калифорния, има толкова приятни служебни привилегии, че някои служители може никога да не поискат да се приберат вкъщи. Скоро те ще имат и тази възможност, съобщава The Wall Street Journal.

От социалната мрежа заявиха тази седмица, че се работи с местен предприемач за изграждане на 394 еднофамилни жилища на пешеходно разстояние от офиса си. Проектът е с площ около 58 530 кв.м и е на стойност 120 милиона щатски долара.

Дори и в Силициевата долина, където технологичните компании се конкурират да привлекат най-желаните инженери със служебни привилегии и офиси, които приличат на детски площадки за възрастни, планът на Facebook изглежда новаторски.

The Wall Street Journal коментира, че новината за строителството на града събужда спомените за т. нар. „фирмени градове“ от началото на 20 в., където американските работниците живели в общности, притежавани от техния работодател и имало жилища, медицински грижи, полиция, църква и всички останали необходими услуги.

Източник: 24chasa.bg