Начало Новини Facebook ще строи нов кампус с вид на парк

Facebook ще строи нов кампус с вид на парк

Facebook

Източник: greentech.bg

Нов кампус със зелени покриви, много зеленина и вид на парк ще строи Facebook. Проектиран от архитекта Франк Гери, този нов център получи зелена светлина от властите в Пало Алто. Кампусът ще се свърже с централата на компанията чрез подземен тунел и ще се разгърне на 41 200 квадратни метра площ, оформена като хълм с дъбов парк.

Миналия вторник управата на Пало Алто даде ход на строежа на Facebook, който е подаден за одобрение още през есента. Разширяването на централата на фирмата в Калифорния с втори кампус няма сертификат за екология LEED, но въпреки това ще е много екологична разработка. Огромно парково пространство ще бъде засадено с дървета. Самият покрив ще бъде зелен, с трева и дървета, с пейки и алеи за разходка. Издигнатият по този начин втори етаж на парка ще се простира по цялата дължина на комплекса. Това ще е работното място на около 6000 нови служители, които ще бъдат наети през следващите шест години. Кафенета и павилиони ще украсяват парка. В съответствие с местните регулации за водата, 80% от растенията ще бъдат местни видове с ниско потребление на вода.