Начало Новини Естествена вентилация охлажда офиса на телеком-регулатора в Алжир

Естествена вентилация охлажда офиса на телеком-регулатора в Алжир

алжир

Източник: greentech.bg

Биоклиматична сграда ще подслони Службата за регулиране на пощите и далекосъобщенията в Алжир.

Сградата се намира близо до важна магистрала. Тя ще използва естествена вентилация за охлаждане. Сградата е защитена от една страна от горещите пустинни ветрове, а от друга страна събира хладен нощен въздух.

Дизайнът на сградата за новата централа ARPT съчетава традиция и съвременност. Видът е вдъхновен от пустинята. Постройката е внимателно ориентирана спрямо мястото, на което се намира, в пряка връзка с пътя на слънцето.

вентилация

Наподобяваща пясъчна дюна, сградата е оформена като заоблена могила с връх, който дава началото на драматичен склон. Изглежда така, сякаш е създадена от силата на вятъра и много пясък. Формата на сградата е вдъхновена от традиционната средиземноморска архитектура.

Сградата ще бъде видно разположена по протежение на магистрала в близост до новия градски парк Баб Езуар. Биоклиматичната сграда ще използва естествена вентилация, за да остава хладна. Тя ще отклонява горещите ветрове с екранирана изпъкнала северна фасада. Междувременно южната фасада е вдлъбната и събира хладните ветрове от юг през нощта, за да поддържа естествената вентилация.