Начало Новини Едно българско училище във Враца

Едно българско училище във Враца

uchilishte-vratza

Един от най-бедните градове в България – Враца, е с едно от най-модерните училища в България. СОУ „Христо Ботев“ е най-модерното училище в България за миналата година. То има дългогодишна история, която започва от далечната 1822 г. Училището се стреми да запази българските традиции и заедно с това да бъде модерно и да отговаря на всички стандарти на ЕС.

Учениците с радост посещават класните стаи, а за родителите това е сбъдната мечта. Модерни технологии, игрища за спорт и качествени кадри, това е успешната формула за създаването на образцова гимназия.

uchilishte-vratza

Училището има необикновен кабинет по История, който повече прилича на музей, а не на класна стая. В него са поставени старинни предмети, в стените са изградени каменни колони, има и красиви стенописи, които създават невероятна атмосфера на учениците.

Кабинетът по Химия прилича на малка лаборатория и учениците могат да правят експерименти под наблюдението на учителите.

В гимназията има и напълно оборудвана фитнес зала, в която учениците могат да тренират след часовете, съобщава actualno.com.

В базата са включени и 3 игрища, едното от които е футболно игрище с изкуствена настилка, в което децата играят футбол и организират малки турнири между класовете.

Директорът Виктор Кръстев се стреми мястото да създава традиции и едновременно с това да стане за пример как трябва да изглежда и да се ръководи едно училище. За него СОУ „Христо Ботев“ е образец и ще се постарае да остане такова.

Строители.бг