Начало Новини Двуетажното ново кръстовище във Варна пропадна за втори път

Двуетажното ново кръстовище във Варна пропадна за втори път

Varna

Земна маса се срути върху локално платно на новия варненски булевард „Васил Левски“ в района на ромския квартал „Максуда“ два дни след като кръстовището пропадна след пороен дъжд, съобщава Би Ти Ви. Няма информация за пострадали при инцидента.

На 21 май едно от трите двуетажни кръгови кръстовища по току-що ремонтирания за 113 млн. лв. варненски булевард „Васил Левски“ пропадна, докато докато премиерът Бойко Борисов участваше в предизборна среща на ГЕРБ във Фестивалния и конгресен център в града.

Varna

Само няколко часа преди това той похвали ремонта и каза, че по трасето на булеварда нямало никакви проблеми, въпреки очевидния факт, че едно от кръстовищата му е наклонено и с нарушена окръжност, друга част от булеварда мина през трибуните на градския стадион „Спартак“, а обширни участъци от платната му остават под вода след всеки валеж. Според снимки, видеоклипове и коментари, публикувани в социалните мрежи, кръстовището на булевардите „Васил Левски“ и „Владислав Варненчик“ е пропаднало, като на второто му ниво се е образувала дупка.