Начало Новини Дубай с нови грандиозни проекти

Дубай с нови грандиозни проекти

Дубай

 Първата по-голяма крачка към възстановяването на пазара на недвижими имоти в Дубай вече е факт. В емирството започва реализацията на нов проект, който ще включва най-големият търговски център в света с името Mall of the world и огромен развлекателен парк. Плановете са паркът да бъде посещаван от 35 млн. души на година. В комплекса ще бъде изградена и най-голямата художествена зала в Близкия Изток и Северна Африка.

„Този грандиозен проект е насочен не към жилищния сегмент, а към развлекателния и цели развитие на Дубай в туристическия сектор. Мисля, че именно това ще го прави успешен”, казва Марио Волпи, управител на агенция за недвижими имоти.
Проектът е сериозна крачка на емирството към възстановяването на пазара на недвижими имоти след кризата от 2008 г. От тогава досега само в някои части на Дубай се наблюдава развитие. Все още около 25% от всички новопостроени имоти не могат да бъдат отдадени под наем. Близо 30% от офис помещенията в централната градска част са пусти. От 2008 г. в Обединените арабски емирства е било отменено или отложено реализирането на проекти на обща стойност 757 млрд. USD. Това е общата стойност на строителните проекти в Египет, Ирак, Кувейт, Саудитска арабия и Катар взети заедно.
Източник:fakti.bg