Начало Статии Интервюта Димитър Пенев и Ян Махачек: 5×5 с Rigips – каква е тайната...

Димитър Пенев и Ян Махачек: 5×5 с Rigips – каква е тайната за създаването на една успешна марка?

Rigips

Завършваме тази поредица с последни 5 въпроса към Димитър Пенев и Ян Махачек, като се надяваме да сме успели да повдигнем малко повече завесата над тайната за създаването на една успешна марка.

Penev

Г-н Пенев, каква е тайната зад толкова много успешни проекти през тези 25 години?
Интересен въпрос, не съм се замислял – и едва ли бих го нарекъл тайна. По-скоро някакъв ключ или подход. Бих сложил няколко фактора, без които успешното присъствие би било невъзможно:
– Подкрепата на голямата компания с нейните необятни възможности – тук влизат и качествените продукти и решения, които тя развива и предлага.
– Местният „отбор“ – търговският екип, маркетинг, логистика. Хората от екипа са тези, които носят успеха, хората които мислят и могат да вземат решения! Ядрото на този екип има богат професионален опит – между 14 и 19 години стаж в този екип!
– И не на последно място – добрата координация между отделните звена – всичко това е в основата на успешното ни присъствие.

Rigips

Rigips се утвърди като основен доставчик при изграждане на много значими обекти в България – болници, училища, хотели, обществени сгради и други. Има ли нещо, което сте искали да развиете, но все още не сте успели?
Да! Това, което много исках, е да има Rigips завод за гипскартон в България! За съжаление, това не се случи поради редица причини, но няма да се връщам към детайлите, 15-ина години назад.

Кой е най-важният урок, който научихте за този четвърт век?
Трябва да разчиташ на себе си!
Уважавай себе си, за да те уважават и другите.
Когато силно желаеш нещо, има голяма вероятност да го постигнеш.

Какво искате да пожелаете на себе си и на своя екип по случай рождения ден?
В  текущата обстановка, а и без нея – най-вече здраве, постоянство в целите и устойчивост! Спомням си тържеството ни преди 5 години, когато празнувахме 20-тата годишнина с клиенти и партньори. Сега срещам дори още по-висока оценка за Rigips, като сериозен и надежден партньор. Всичко това се дължи на този страхотен екип – нека бъдат все така всеотдайни и енергични!

YanГ-н Мачачек, като изпълнителен директор на Saint-Gobain Bulgaria къде си представяте компанията през 2045 г.?
През следващите 25 години SG ще бъде далеч, далеч от мястото, където е днес. Това е причината, поради която предпочитам да ви кажа къде виждам компанията през следващите 5 години, тъй като според мен напредъкът, който имахме през последните 25 години, би бил съпоставим с това, което ще постигнем през следващите пет. И това би било възможно поради иновационния подход, който имаме, и иновативните продукти и решения, които предлагаме. Групата Saint-Gobain е представена в 68 държави и синергията и сътрудничеството между всичките брандове, както и между държавите, ни позволява да предлагаме на нашите клиенти и партньори комплексни решения, отговарящи точно на техните нужди. Това е, което ни прави по-силни, където и да се намираме. Това ще определи нашето бъдеще и ще донесе успех на компанията.

Rigips