Начало Новини Димитър Николов: Инвестирайте в офис площи в Бургас

Димитър Николов: Инвестирайте в офис площи в Бургас

office

Две немски компании са търсили да наемат и закупят големи, луксозни офис площи в Бургас, за да позиционират бизнеса си в града, но не открили такъв имот. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов пред Дарик радио.

„За съжаление това е голям проблем за града, защото при честите ми срещи с бургаските предприемачи и членове на Камарата на строителите винаги настоявам те да разширят кръгозора си и да инвестират не само в жилищни площи“, каза кметът.

Той посочи, като факт, че в момента жилищният пазар е много стабилен в Бургас и всички залагат на него, защото жилищата са ликвидни, лесно се продават и възвръщат инвестициите си.

„Аз настоявам това да се случва и с офис площи, защото в Бургас има голям дефицит на на такива“, каза още кметът.

По думите му в Бургас няма хубави офис сгради, които да отговарят на високият клас на тези компании и те да ги наемат за дълъг период от време. По този начин се поставя бариера за разширяване на бизнеса на големи чужди фирми в Бургас и съответно на възможността за разкриване на нови работни места.

Николов съобщи още, че вече втора компания се оплаква от този проблем.

В момента първата американска компания, която стъпи в Бургас иска да разшири двойно дейността си, но именно липсата на обеми офис площи и безкомпромисни имоти са пречка.

Затова кметът призова бургаските строителни компании,освен масовото строителство на жилища, да помислят и за инвестиции на офис площи. Те ще имат 100% съдействие от Община Бургас.

„Аз от своя страна като кмет мога да гарантирам, че ако бъде изградена такава сграда тя за много кратко време ще бъде заета, предвид запитванията, които идват при нас, ние можем да ги насочим и да свържем тези компании“, каза още Димитър Николов.

Строители.бг