Начало Новини Daikin осигурява цялостно решение за хладилна техника и ОВК за немския магазин...

Daikin осигурява цялостно решение за хладилна техника и ОВК за немския магазин Naturkost Brinkman

Daikin

Хладилното оборудване заема 46% от общото потребление на енергия в търговията на дребно с хранителни продукти според Изследването за управление на енергията в сферата на търговията на дребно през 2017 г., проведено от Института EHI. По тази причина инвестициите в оптимизация на хладилната техника са основен фактор в проектите за подобряване на енергийната ефективност.

Основана във Варбург, в Германия преди 12 години, Naturkost Brinkman търгува успешно с екологични продукти. През 2017 г. Компанията увеличи търговска площ с 220 кв. метра до общо 660 кв. Новата концепция за магазина включва и ново заведение за бързо хранене с трапезария, кухня, пекарна и сервизни помещения.

Daikin

Цялостно решение

Новите системи бяха проектирани и монтирани от Friedrich Hertel Kälte & Klimatechnik GmbH & Co.KG от Liebenau в Северен Хесен.

Проектиран специално за покриване на изискванията на търговците на хранителни стоки, Conveni-Pack предлага цялостно решение, което интегрира охлаждане, замразяване, климатизация и вентилация в един компактен агрегат, което го прави идеално решение при замяна на съществуваща система.

Интегралната технология за възстановяване на топлина позволява преразпределянето на отработената топлина от хладилните агрегати към търговската площ на магазина. Функцията “Plug and play” осигурява бърз монтаж, с висока експлоатационна надеждност и ниски разходи за поддръжка за клиента.

“Концепцията на Daikin беше отлично съобразена с нашето желание да използваме излишната топлина от хладилните шкафове. Преди това разгледахме и други решения, но концепцията на Daikin в крайна сметка се оказа най-икономичната”, коментира Герит Бринкман, изпълнителен директор на Naturkost Brinkman.

Daikin

Термопомпена система въздух-въздух Daikin VRV IV осигурява допълнително отопление за магазина, офисите, общите зони и сервизните помещения. Като вътрешни тела са използвани таванни касети с кръгъл поток на Daikin с разпределение на въздушния поток на 360°, напълно плоски касети, които благодарение на своята плоска конструкция могат да бъдат вградени в окачен таван и стенни тела. Лесно управление се осигурява благодарение на контролерът Intelligent Touch Manager на Daikin.

Системата напълно отговаря на месните строги изисквания по отношение на шума.

Интелигентното използване на възобновяемата термопомпена технология и възстановяването на топлина прави възможно използването на енергия по начин, спестяващ ресурси, като се поставя акцент върху екологичния аспект и същевременно се икономисват разходи за енергия.

„Много сме доволни от системите“, казва в заключение Герит Бринкман.

Научете повече подробности за този пример от практиката на страницата на Daikin.