Начало Новини Блокове в Русе пропадат заради лошо строителство

Блокове в Русе пропадат заради лошо строителство

napukan blok

Две кооперации в Русе са започнали да пропадат, като за последните 48 часа сградите са се слегнали, стените са се напукали, а вратите не се затварят, предаде бТВ. Жилището на Тодор Филипов е ремонтирано основно само преди година, но от неделя семейството му не може да спи спокойно.

„Нещата станаха за два дни, в неделя сутринта видяхме цепнатините в коридора, в дневната и в хола. Вчера исках да вляза в мазето, не можах да отворя, изкарах от пантите вратата, за да отворя”, разказва мъжът.

Подобна е ситуацията и в останалите апартаменти на ул. „Княжеска“ 23. Между входовете се е появила пукнатина, терасите се цепят. Четириетажната кооперация пропада с часове, а от вчера същото се случва и със съседния блок.

На място е направен оглед от комисия от общината и ВиК. За да се спре пропадането, временно е спряно и движението на автомобили. От ВиК обясниха, че действително е имало авария, която е била отстранена веднага. При работата по спукания водопровод обаче са лъснали скандални нарушения, свързани с неправилно изградена шахта към канализацията, съобщава trud.bg.

Предстои дружеството да направи ново канализационно отклонение, което да отговаря на нормите. Ще се обследва и дъждовната канализация дали не отива в основите на сградите. Отделно геодезично проучване ще каже дали има нужда от допълнително укрепване. Всичко това обаче не успокоява хората, които ще прекарат поредната си безсънна нощ в тревога за домовете си.

Строители.бг