Начало Новини Блок в Русе съди ВиК заради нанесени щети

Блок в Русе съди ВиК заради нанесени щети

vik

Живеещите в блок „Баба Тонка” в Русе съдят ВиК заради нанесени щети. Преди три месеца заради аварирал водопровод кооперацията се наводни и пропука.

До днес сградата продължава да се деформира, оплакват се собствениците на апартаменти, цитирани от БНТ.

Аварията през август превръща живота на хората в 4-етажния блок в кошмар. Стените им са осеяни с пукнатини, които продължават да се разширяват, а между входовете се е отворила огромна цепнатина. Вратите не се затварят, а от терасите не спира да пада мазилка и тухли.

Румяна Камбурова: „Проблемите са големи. С всеки изминал ден уляга, пращи. Три месеца така си остана, никой не се интересува”.

Потърпевшите викат специалисти, които да установят истинската причина за деформацията на блока. От водоснабдителното дружество на свой ред твърдят, че нямат нищо общо с проблема и че са си свършили перфектно работата при смяната на водопровода. Собствениците обаче търсят правата си по съдебен път.

Единственото спасение за жилищния блок, който е построен преди 25 години и в който живеят предимно пенсионери, е да бъде саниран. Кооперацията вече е включена в националната програма за енергийна ефективност. Преди да започне ремонта обаче хората искат гаранции до колко са стабилни основите на блока. Първите входове на блок „Баба Тонка” вече се санират.

Строители.бг