Начало Новини Бивша обществена библиотека се превръща в централен офис на архитектурно студио

Бивша обществена библиотека се превръща в централен офис на архитектурно студио

Biblio 1
HASTINGS Architecture преработва бившата обществена библиотека в Нашвил, САЩ, в свой централен офис. Част от историческата сграда в центъра на града ще бъде използвана като офис и от други творци.

Biblio 2

Обществената библиотека е проектирана от архитект Брус Крабтри и е построена през 1965 г. След преместването на библиотеката през 2001 г. сградата остава необитаема и неподдържана. Партньорите от HASTINGS Architecture купуват сградата през 2017 г. с намерението да възстановят първоначалната ѝ структура и да я използват като офис пространство за компании от творческия сектор. Освен HASTINGS Architecture сградата на бившата библиотека приютява United Talent Agency и McAlpine.

Biblio 3

Новото архитектурно студио за екипа от 85 архитекти и интериорни дизайнери заема 2230 кв. м. в реновираната сграда. HASTINGS Architecture вижда в библиотеката възможност да създаде невероятно пространство за растящата си компания, както и шанс за възраждане на важен исторически обект. „Този ​​проект олицетворява нашия ангажимент към общността и нашите служители“, споделя  Дейв Пауъл, партньор в HASTINGS Architecture.

Biblio 4

Фасадата на сградата се състои от мраморни панели и 5-метрови прозорци. Мраморът е почистен, ремонтиран и/или заменен с нов от оригиналната кариера. Оригиналната терацо мозайка в лобито и на стълбището, свързващо двата основни етажа, е почистена и възстановена. Новите интериорни дизайнерски интервенции са ограничени до използването на черно-бяла цветова палитра с орехови акценти, вдъхновени от оригиналния интериор на историческата структура. Духът на оригиналната аудитория е запазен в изградения aтенаеум – зала с площ от 140 кв. м., достъпна за обществото и предназначена за използване от обществени организации и нестопански групи, разположенa на партера в близост до основното фоайе. Aтенаеумът предоставя комфортни седящи места за 100 души и 300 за правостоящи. „Библиотекaта е построена през 1965 г., за да служи на хората от Нашвил. Важно беше нашият проект да гарантира, че част от тази историческа сграда ще остане достъпна за обществеността и ще предостави на общността място за срещи“, добави Уилям Хейстингс, партньор в HASTINGS Architecture.