Начало Новини BIG създава вход с подобни на акордеон стълбове за университет в Масачузетс

BIG създава вход с подобни на акордеон стълбове за университет в Масачузетс

Isenberg School of Management

Студиото BIG разшири сградата на факултета по мениджмънт в Isenberg с покрити с мед стълбове, които постепенно се спускат надолу, създавайки забележителен външен вид за входа на сградата.

Isenberg School of Management

Разположено в сърцето на университета на Масачузетс в Амхерст, BIG и базираната в Бостън фирма Goody Clancy разшириха сегашното пространство на училището, за да посрещнат растежа на Isenberg през последното десетилетие, като въведоха нови съоръжения за повече от 150 служители и 5000 студента в бакалавърски, магистър и докторски програми.

Isenberg School of Management

Наречена Isenberg School of Management Business Innovation Hub, новата сграда с площ от 6 503 квадратни метра ще служи като място за съвместно проучване и социално пространство за едно от 30-те най-популярни бизнес училища в САЩ.

Isenberg School of Management

Новата сграда е разположена на Haigis Mall близо до входа на кампуса, а драматичният ѝ стъклен триъгълен вход създава ефект на доминото, за да поздрави студентите. Външният вид на сградата е дефиниран от прави, вертикални колони, които постепенно се спускат надолу, създавайки характерен вид без извити елементи.

Isenberg School of Management

BIG разширява оригиналната сграда, построена през 1964 г., от северната и източната страна в широка кръгова линия, свързваща се обратно на горните етажи, за да поддържа идеята за съвместност. Студиото създава вход с подобни на акордеон стълбове.

Isenberg School of Management

Дневната светлина се процежда между стълбовете, наподобяващи акордеон, за да освети многоетажния атриум, където сърцето на бизнес училището бие със студентите, които учат, общуват и хранят. Светлото и просторно пространство „Learning Commons“ се утвърждава като място за провеждане на събития за гост-лектори, церемонии по награждаване, банкети и панаири на кариерата. Във всяка стая или коридор естествената светлина достига от вътрешността на кампуса и вътрешния двор.

Isenberg School of Management

Дворът се свързва обратно към кампуса чрез две пътеки между оригиналната сграда на Isenberg и Бизнес иновационния център. Сградите се сливат от два моста над пътеките: големият мост, покрит с мед, се превръща в портал към двора, а малкият мост е остъклен със стъкло и образува визуална приемственост около вътрешния двор.