Начало Новини Безопасна и комфортна работа с нова каска от 3М

Безопасна и комфортна работа с нова каска от 3М

3M SecureFit

Новият 3M SecureFit шлем X5000 е подходящ за много приложения на строителната площадка и за работа,  както на земята, така и във височина. Така той е практично решение при промяна на задачите, тъй като прави носенето на две отделни предпазни каски излишно. Новият хибриден хибриден шлем X5000 може да се носи или в режим EN 12492 (за каски за алпинизъм), или в режим EN 397 (за промишлени каски). Благодарение на патентованата 4-точкова каишка за брадичката, потребителят може лесно да регулира защитната каска според необходимия стандарт, според съответната работна ситуация и според текущите изисквания.

3M SecureFit

Дизайнът на новата каска е вдъхновен от модерните каски за катерене и по този начин позволява безпрепятствен поглед нагоре. Така потребителят би могъл по-добре да възприема и да избегне възможни опасни точки в околната среда. Задните и страничните въздуховоди осигуряват постоянен поток на въздух през каската, за да се разсее ефективно топлината, генерирана в тази област.

3M SecureFit

Новите каски X5000 и X5500 се предлагат в бяло, жълто, синьо, зелено, червено, оранжево, черно и неоново зелено. X5000 също се предлага стандартно със светлоотразителни ленти, които се предлагат като аксесоари за каската X5500. С 6-точковата система за заключване каската може лесно и удобно да се адаптира към съответната работна ситуация и да се регулира спрямо индивидуалните форми на главата. Каските имат и патентованата 3M технология за разпределение на налягането, благодарение на която налягането се разпределя равномерно и така се намалява силата, действаща върху черепа с до 20%.

За повече информация: 3M