Начало Новини Българска фирма за соларни паркове завърши два успешни проекта в Германия

Българска фирма за соларни паркове завърши два успешни проекта в Германия

фотоволтаични

Източник: insmarket.bg

Изграждането на фотоволтаични паркове има потенциала да се превърне в поредният технологичен сектор, в който българските фирми могат да се наложат на международния пазар. Поредният пример за това идва от българската компания за соларни паркове и малки фотоволтаични инсталации Про Еко Строй ООД, която завърши успешно като подизпълнител два проекта на фотоволтаични електроцентрали в Германия. Първият от тях се намира в района на Унтерхайд (Unterhaid) и е с мощност 1,3MWp, а вторият е в Ютербог (Jueterbog) и мощността му е 2MWp. И в двата проекта българският екип е бил подизпълнител в частите „монтаж на метална конструкция“ и „инсталиране на модули“.

Завършването на проектите съвпада със създаването на консорциум с германската компания МСМ Солар ООД, който има за цел двете фирми да обединят усилията си за работа по по-мащабни проекти в Германия и други европейски страни. Името на консорциума е „Гражданско дружество МСМ – ПРО ЕКО Строй“, а предметът му на дейност е „изграждане на фотоволтаични инсталации“.

Българската компания предлага цялостно проектиране, изграждане и поддръжка на фотоволтаични съоръжения. Тя съществува от 2010 г. и днес в нея работят около 40 специалисти в сферата на проектирането, изграждането и управлението на соларни проекти.