Начало Новини България е сред страните, в чиито имоти не трябва да се инвестира

България е сред страните, в чиито имоти не трябва да се инвестира

имоти

Източник: focus-news.net

България, Египет, Испания, Дубай и Италия са сред страните, в които инвеститорите на пазара на недвижимото имущество са изгубили най-много от началото на кризата през 2008 година. Това е изводът от проучване на консултантската компания „Индриксонс”, съобщава „Гласът на Русия”.

България заема първото място в списъка, като броят на пострадалите инвеститори достига десетки хиляди души.

Преди кризата местният пазар на недвижимото имущество изживяваше истински бум, като цените бяха по-ниски от тези в Унгария и Хърватия. След настъпването на кризата обаче нещата са се променили. „В България цените на недвижимото имущество паднаха с 15-20% в сравнение с достигнатите максимални стойности. А възможността за препродажба спадна значително. Така че от гледна точка на инвеститорите, пазарът на имотите вече не е интересен. От друга страна обаче, България все още привлича вниманието като място за постоянно живеене или за прекарване на ваканциите” – казва президентът на руската агенция за недвижими имоти „Гордън Рок”.

Препродаването на имоти не е единственият проблем в България – съществува също така проблем със законовата база, която трябва да бъде подобрена, подчертава още той.