Начало Новини Axis Mundi проектира център за модерни технологии

Axis Mundi проектира център за модерни технологии

Lockheed Martin X Lab

Архитектурното студио Axis Mundi проектира център за съвременни технологии, състоящ се от островърхи обеми, които гледат към езеро в Пало Алто, Калифорния, САЩ. Наречен Lockheed Martin X Lab, архитектите проектират тези сгради за глобална компания за сигурност и аерокосмическа индустрия, която се фокусира върху сложни предизвикателства, напредва в научните открития и предоставя иновативни решения.

Lockheed Martin X Lab

Лабораторията X е изследователско съоръжение за стелт, предложено за Lockheed Martin Skunk Works. Хартата на компанията е да създаде фундаментални технологии, които имат за цел да вдъхновяват, защитават и свързват нашия свят. Те продължават да се развиват и да прокарват пътища в нови области, като лазери, наноматериали и информатика.

Lockheed Martin X Lab

Разположен на 25 акра, комплексът от сгради е с нестандартен дизайн, наподобяващ крилата на самолетите и фасетираните корпуси на новоразработваните реактивни изтребители. Основната структура е оформена като зигзагообразен атриум, който свързва всички различни работни пространства, лекционни зали, класни стаи и изследователски лаборатории, като по този начин насърчава обмена на идеи между различните работни групи. Целият покрив е покрит с осмоъгълни фотоволтаични панели, специално проектирани за сградата.