Начало Новини Австрийската Strabag временно спира строителните си дейности

Австрийската Strabag временно спира строителните си дейности

Strabag 1Най-голямата австрийска строителна група Strabag обяви, че ще спре строителните работи на вътрешния си пазар до края на следващата седмица заради развитието на ситуацията с коронавируса. Според компанията мярката засяга около 1000 строителни обекта.

Компанията обоснова решението си с факта, че законово изискваното разстояние от един метър между служителите на един строителен обект не може да бъде гарантирано. Освен това веригата за доставки на материали в момента е силно несигурна. Тъй като продължителността на извънредното положение не може да бъде прогнозирана към този момент, строителните обекти се подготвят да спрат за няколко седмици, съобщиха от компанията.

Не е ясно дали ще има временни прекратявания на строителството в други страни. В изявлението групата не се спира конкретно на възможните последици за развитието на оперативния бизнес. „Ако ситуацията продължава за по-дълъг период или ако настоящото положение се влоши през следващите месеци, могат да се очакват негативни последици.