Начало Новини Apple готви втори кампус

Apple готви втори кампус

apple

Apple подписа сделката за изграждането на втори свой кампус от типа „космически кораб“ в Силиконовата долина. Новата сграда много ще прилича на екстравагантната централа с вид на НЛО, която все още е в процес на изграждане. Наречена е Central & Wolfe и ще се простира на 18 акра в Сънивейл и по същество е заоблен обем, облечен в гладко остъкляване.

Кампусът е проектиран да отговори на най-високите стандарти на LEED. Местното издание Business Journal съобщи, че Apple е подписала сделка с разработчика Landbank Investments, според която ще вземе на лизинг този проект, а няма да го придобива.

Въпреки, че вторият кампус на Apple с вид на НЛО не може да се сравнява по размер с футуристичната и огромна централа в Купертино. Новата сграда в Сънивейл, разположена на 6 км от първата, все пак е доста внушителна. Проектирана от HOK Architects, „Central & Wolfe“ ще се простира на 71 500 квадратни метра офис площи. В нея ще има място за 4000 работници. Проектът ще замени съществуващия там бизнес парк с девет сгради, построени през 1960-те и 70-те години, със заоблена бяла шест-етажна сграда, съставена от три крила, центрирани около голям вътрешен двор, съобщава greentech.bg.

Проектът е описан на уебсайта на проекта notanotherbox.com като „смесване на изкуството, науката и природата“. Очаква се кампусът Central & Wolfe да служи и като оазис от зелени площи. Тучни зелени покриви ще покриват сградата и ще предлагат 8300 квадратни метра достъпни зелени терени, всички напоявани от рециклирана вода.

В допълнение към големия централен двор ще има и три интериорни озеленени градини, фиксирани в структурата така, че да предоставят достъп до природа, естествена светлина и изглед през прозорците, високи от пода до тавана. Покривни соларни панели ще осигуряват енергия за сградата. По-голямата част от паркинг-местата ще бъдат скрити под земята, а приоритет ще имат алеите за велосипедисти и пешеходци.

apple

jsfjsj

apple

hjsfgjsf

apple

fgjsfgjsf

apple

Строители.бг