Начало Новини Андон Роков ще оглави временно ДКЕВР

Андон Роков ще оглави временно ДКЕВР

роков

Източник: capital.bg

Андон Роков, член на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е избран за временно изпълняващ длъжността председател на комисията, съобщи правителствената пресслужба. Министерски съвет е освободил Ангел Семерджиев от поста му в ДКЕВР, става ясно още от съобщението. Поводът за уволнението на Семерджиев стана решение на Европейската комисия от миналата седмица да започне съдебна процедура срещу страната ни заради непълното приложение на Третия енергиен либерализационен пакет.

Андон Роков е юрист. Завършил е Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и има дългогодишен опит в областта на енергетиката и търговското право. Бил е заместник-главен юрисконсулт на „Булгаргаз“ ЕАД, синдик и адвокат. Владее руски и френски език, пише в биографията му, публикувана на страницата на регулатора.

Не е ясно дали неизвестният в публичното пространство Роков ще остане титуляр за поста на Семерджиев или тепърва се мислят нови размествания по високите етажи на властта. В последните дни за председателския пост в ДКЕВР се спрягат имената на депутата от ГЕРБ Деян Червенкондев и на заместник-министъра с ресор енергетика Евгения Харитонова.