Начало Новини 3D принтиране с бетон от Sika

3D принтиране с бетон от Sika

sika

3D принтирането с бетон е форма на добавъчно производство, използвана за създаване на сгради или строителни компоненти в напълно нови форми, които преди това не са били възможни с традиционния бетонен кофраж.

Традиционното поставяне на бетон е най-икономичният метод за строителство. Ако 3D принтирането с бетон се конкурира с този метод, тогава структурите трябва да бъдат принтирани ефективно. Технологията на Sika е предназначена да постигне именно това – един метод, който е по-бърз, по-евтин и с по-голяма гъвкавост при избора на дизайн.

sika

Предимства на строителното 3D принтиране на Sika:
– Максимална ефективност „формата следва функция“: нови дизайнерски възможности за използване на оптимални структурни форми чрез комбиниране на материали и характеристики
– Възможност за нови персонализирани, сложни дизайни и конструкции
– По-ниски строителни разходи
– Дигитализира процеса, за да рационализира строителството и да намали отпадъците
– Подобрява производството на по-качествени елементи, като използва фабрично производство
– Пести време; повишава производителността: автоматизиран процес с по-малко труд и без кофраж.

Системата за проследяване от смесването на бетона до втвърдяването на конструкцията е напълно автоматизирана. Осигурена е максимална скорост при непрекъснато 3D принтиране с най-прецизната печатаща глава и най-точната технология, предлагана на пазара.

Sika е способна да достави всички технологии, необходими за промишлено 3D принтиране на бетон. Методът се използва за изграждане на стени, куполи, колони, сглобяеми елементи, пейки, пейзажни елементи, фасади и др.