Начало Новини 1,7 млрд. лв са предвидените средства за 39 общини

1,7 млрд. лв са предвидените средства за 39 общини

lilana pavlova

1,7 млрд. лв са предвидените средства за всички 39 общини по ОП „Региони в растеж”, които се очакват да бъдат одобрени следващата седмица. Това съобщи в Карлово министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, съобщи Фокус.

“Юни ще бъде отправена покана към общините да кандидатстват по проекти за финансиране от програмата. Предвидени са средства за подобряване на градска среда, за градския транспорт, за енергийна ефективност и оборудване на училища, детски градини, жилища и публични сгради, както и средства за публичната инфраструктура”, каза Лиляна Павлова. По програмата са предвидени и 350 млн. лв. за малките републикански пътища – второкласни и третокласни.

По друга ос са предвидени и средства за подкрепа на реформата в здравеопазването във всички населени места”, съобщи министър Лиляна Павлова. Средствата са за закупуване на линейки – високопроходими реанимобили и за подобряване на инфраструктурата в спешните центрове. Друга компонента на програмата са туризмът и туристическите атракции”, съобщи Лиляна Павлова. „Приоритетно ще се започнем с 39-те общини, които са бенефициенти по програмата, на тях ще бъдат делегирани възможности за подбор на проекти. Останали 28 по-малки населени места също ще бъдат бенефициенти по програмата за енергийна ефективност и инфраструктура. Всички останали общини ще кандидатстват по всички фондове за градско развитие”, уточни министър Лиляна Павлова.

Строители.бг