Начало Новини Текстилни вериги DoNova® PowerLift за надеждно осигуряване и пренос на товари

Текстилни вериги DoNova® PowerLift за надеждно осигуряване и пренос на товари

Dyneema

Веригата DoNova® PowerLift от американската компания Doleco е изработена от високотехнологичен лентов материал Dyneema (R) и предлага уникални предимства. Тя може да се използва като верига за осигуряване или като повдигаща верига и спестява до 85% тегло (в сравнение с конвенционална верига от клас 80). Това прави използването на веригата много по-лесно и позволява работа с по-дълги вериги за закрепване.

Dyneema

Гъвкавите текстилни вериги могат да бъдат свързани с почти всички компоненти с висока якост. За да се скъси веригата, е достатъчна само една стандартна скоба с висока якост. Тази верига се произвежда в сътрудничество с DSM и е подходяща за тежка употреба, тъй като е изключително устойчива на абразия, химикали и морска вода.

Dyneema

Когато се използва като повдигаща верига, характеристиките като ниско тегло, лесна обработка и способност да се скъси много лесно, са основните предимства на веригата. Използвана като верига за осигуряване, тя може лесно да бъде прехвърлена върху товара, благодарение на ниското си тегло и да бъде положена, без да го повреди. Освен това текстилната верига може да се скъси много бързо, тъй като всички куки на опъващото устройство могат да бъдат прикрепени директно към което и да е звено от нея. Това прави работата по-безопасна и намалява риска от нараняване при работа с веригата за закрепване или повдигане, а също така предотвратява риска от повреди и е по-лека, като следователно осигурява по-бърза работа.

За повече информация: Doleco