Начало Новини Студиото Heatherwick ще изгради нов културен център в Лондон

Студиото Heatherwick ще изгради нов културен център в Лондон

OlympiaLondonКултурният център на Olympia London на студиото Heatherwick получава одобрение за планиране. Фирмата на Heatherwick Studio на британския дизайнер Томас Хедървик е получила разрешение за преобразуване на емблематичната 133-годишна забележителност в пространство за изкуство, развлечения, събития и бизнес.

OlympiaLondonHeatherwick Studio в сътрудничество с лондонското студио SPPARC Architects ще превърне 133-годишната структура в място от световна класа, където ще се помещават нов хотел, театрални и развлекателни заведения, както и музеи, пространства за съвместна работа и нови иновативни ресторанти.

OlympiaLondonОбектът от 14 акра ще се превърне в нов културен център на стойност 1 млрд. паунда. Пространството ще включва театър с 1500 места, зала за изпълнения с 1000 места, два хотела, кино с четири зали, офис пространство с площ от 670 000 кв. м., включително ново пространство за съвместна работа и модернизиране на съществуващите вече пространства.

OlympiaLondonТрансформацията ще започне от следващата година, като първите наематели ще се преместят до 2023 година. Очаква се през следващите пет години New Olympia London да създаде повече от 3 000 нови работни места в строителството в допълнение към приблизително 5400 нови работни места за града, когато бъде завършен.