Начало Новини Строителният бранш смята, че е атакуван от конкуренти от чужбина

Строителният бранш смята, че е атакуван от конкуренти от чужбина

Злепоставянето на българските строителни фирми може да идва от компании от чужбина с апетити към десетките милиарди евро, които предстои да бъдат вложени в инфраструктурни проекти в страната през следващите няколко години. Тази теза изразява в интервю във вестник „24 часа“ изпълнителният директор на Камарата на строителите в България Мирослав Мазнев.

„Сега на някои компании десетки милиарди евро, които предстои да бъдат вложени през следващите няколко години в инфраструктурата на страната ни, им се виждат много апетитни. Злепоставят се българските фирми с цел да бъдат изместени, но това дори и да се случи така, пак ще имат нужда от нашето участие и работници. Вие да сте виждали немски, австрийски, испански или италиански работници, които да строят на обектите в България, независимо че главните изпълнители са от тези страни?“, казва Мазнев.

Той допълва, че ръководената от него организация търси съдействието на институциите по най-бързия начин да се докаже има ли допуснати нарушения от строителни компании и кои са тези, които са подели кампания срещу компаниите в него.

Коментарът му идва след призивите на премиера да се намерят начини да се извади „Джи Пи груп“ от проектите с европейско и държавно финансиране, информации за десетки случаи на некачествена работа и сигнали за злоупотреби с европейски пари.

dnevnik.bg