Начало Новини Предприемач тайно вдига сватбен салон и умело прикрива строежа

Предприемач тайно вдига сватбен салон и умело прикрива строежа

Започнат тайно и без никакви строителни книжа огромен „сватбен салон“ откриха проверяващи от няколко институции в Стара Загора след сигнал за незаконно строителство на територията на населения предимно с цигани квартал Лозенец.

Проверяващите на няколко пъти ходили до мястото без да открият никакви следи от строежа, тъй като „предприемачът“ затрупал отлетите стоманобетони основи с дебел слой пръст. След паднал преди седмица проливен дъжд обаче пороят отмил част от маскировката и арматурите за колоните щръкнали на повърхността.

Имотът е частна собственост, но в общината няма подадено искане за строително разрешение, няма никаква яснота кой е архитектът, кои са конструкторите и дали въобще има някакво спазване на законовите отстояния от съседните сгради: газостанция, склад за строителни материали и училище, чиято ограда е пред рухване следствие подкопаването.

Предстои да бъде издадена заповед за разрушаване на основите за сметка на собственика Мехмед Юсеин, коментираха от община Стара Загора като припомнят, че това не е първото незаконно ново строителство в „Лозенец“. На крачки от „салона“ са имения на ромски барон, които също преди време се оказаха не до там съобразени с нормативните материали и се наложи „орязването“ им.