Stroiteli.bg
Търсене
Инвеститори търсят терени за нов тип масови жилища в София 20 години метро в София. Докъде стигна третият лъч? BASF стартира своя глобален проект с експерименти за ученически лаборатории Kids’ Lab МРРБ осигурява над 4.1 млн. лв. за общи устройствени планове на общините през 2018 г. Над 41 млн. лв. за ремонт на ул. „Граф Игнатиев“, т. нар. „Златна София“ и други знакови места в София преглед на всички новини
10 + добри причини да изберете покрив TONDACH®PANDOMO - възможности за индивидуални архитектурни решенияАрхитектурните профили - модерният начин да променим дома си Решения за врати за общи и подземни гаражи от ХьорманКогато е много студено и отоплението стачкува преглед на всички статии
Оргахим АД с нови решения в строителния сегмент – DEKO di marmo и DEKO FloorХьорман България празнува своя 10 годишен юбилейВ ерата на ефективната комуникация и дигитализирания маркетингВебер Профи Депа - модерни и ефективни решения за специфични проблеми в строителствотоФолксваген Лекотоварни с ръст в продажбите преглед на всички интервюта


 RSS ПОСЛЕДНИ СТАТИИ


10 + добри причини да изберете покрив TONDACH®

10 + ДОБРИ ПРИЧИНИ ДА ИЗБЕРЕТЕ ПОКРИВ TONDACH®


март 2017

TONDACH

На всички ни е позната ситуацията, в която искаме да подредим живота си стъпка по стъпка, да реализираме определени цели, които сме си поставили и да сбъднем съкровените си желания, които винаги пазим дълбоко в сърцето си. Но както често се случва в живота, реалността и мечтите не винаги говорят на един и същ език. Все ще се случи нещо неочаквано, когато сме спестили пари за нова придобивка за дома или пък сме решили най-накрая да заминем на семейна почивка до далечна дестинация. А понякога просто не ни се иска да се замисляме, че проблемите чукат на вратата и се опитваме да не ги забелязваме.

В крайна сметка обаче, рано или късно действителността напомня категорично за себе си и няма как да не й обърнем внимание. А що се отнася до дома ни и конкретно до неговия покрив, последното нещо, което можем да си позволим, е компромис и отлагане на решаването на проблемите в бъдеще. А с какво се свързва сигурният покрив? С цялостни системни решения, разбира се.

И все пак, нека да Ви дадем 10 + добри причини защо да изберете покрив Тондах за Вашия дом.

TONDACH

Керамиката е естествен строителен материал

Изходната суровина за направата на керамичните керемиди TONDACH® е глина - природосъобразен ресурс, който не съдържа вредни за здравето и околната среда химически добавки. Технологията на производство в заводите на компанията допринася за качеството на керамичните керемиди и тяхното използване в продължение на десетилетия. Периодът им на експлоатация надхвърля сто години, а свидетелствата за здравината на керамиката като строителен материал са многобройни и могат да бъдат видени в различни архитектурни паметници и обекти със статут на културно наследство.

TONDACH

Керамичните керемиди са дълготрайни

Керамичните керемиди TONDACH® са с доказано качество и здравина, а най-доброто доказателство за това са сградите, реализирани със системите TONDACH®. Разгледайте нашите първенци в далновидните решения тук.

TONDACH

Керамичният покрив TONDACH® е система

Качественият и дълготраен покрив не се състои единствено от керамични керемиди. Те са негова съществена част, но се допълват от други компоненти с помощта, на които се изгражда цялостна покривна система. Отделните компоненти в нея функционират в синхрон и се допълват, подобно на жизнените системи в жив организъм. Завършващите елементи като капаци и крайни/завършващи керемиди, са само малка част от аксесоарите TONDACH®, които ни дават основание да сме спокойни и убедени в качествата на нашия покрив.

TONDACH

Цялостни системни решения за скатни покриви

Основата за изграждане на покривната система TONDACH® е прилагането на цялостни системни решения. Те се отнасят към всеки един компонент на системата и обуславят качествения краен резултат. Тук можем да откроим системите за вентилация на подпокривното пространство в лицето на вентилационни ленти под билата за сухия монтаж, елементите за вентилация при улука, вентилационни керемиди, както и комплектa отдушник. Можем да споменем и осигуряването на сигурността на подпокривното пространство, благодарение на използването на паропропускливи подпокривни фолиа, както и употребата на  скоби за капаци и срязани керемиди, които подобряват устойчивостта на конструкцията срещу капризите на времето. Важна част от цялата система представляват снегозадържащите системи, както и снегозадържащите керемиди, които се грижат за равномерното разпределение на снега върху покривната конструкция, осигуряват неговото задържане и предотвратяват бързото свличане на снежната покривка.

TONDACH

Изграждане на нов и ремонт на стар покрив

TONDACH® предлага богато портфолио от модели керамични керемиди - стандартен формат, както и керемиди голям формат, особено подходящи при ремонт на стари покривни конструкции. По-големият им размер определя нуждата от полагане на по-малко керемиди на м² и съответно по-малко инвестирани средства. Много важно предимство на керамичните керемиди TONDACH® е оптималното им тегло на м², благодарение на което не се натоварва дървената носеща конструкция. От своя страна, възможността за хоризонтално и вертикално приплъзване на керемидите позволява тяхното сигурно напасване при запазена дървена конструкция на стар покрив и минимизиране на нуждата от преподреждане на контра-летвите. 

Качество на керамичните керемиди


Покривът на всяка къща е изложен на атмосферните влияния и трябва да може да устои на всички промени във времето навън. Ето защо е от особена важност покритието на нашия покрив да може да се справи успешно с тов предизвикателство. Керемидите TONDACH® са водонепропускливи и имат висока мразоустойчивост, постигнати чрез комбинацията на качествена изходна суровина и високотехнологичен производствен процес. Готовите керамични керемиди преминават през различни тестове за устойчивост и справяне с вода, мраз и градушка, които помагат при осигуряване на отличното им качество.

TONDACH

Прецизно и сигурно напасване

Всички компоненти на цялостната покривна система се произвеждат в съответствие с най-добрите практики и технологични постижения. Това дава основание всеки елемент да си пасва перфектно с останалите компоненти, предвидени към него, което да мултиплицира качествата на нашия керамичен покрив. Така например, всеки модел керемида TONDACH® разполага с определен набор от задължителни керамични и некерамични аксесоари, някои от които са предвидени специално за конкретен модел керемида и пасват към нея по най-добрия начин. Съществува и набор от аксесоари, като например скобите за захващане, които осигуряват устойчивостта на покрива при бури и имат универсално приложение при различните модели керамични керемиди. 

Лесна поддръжка и липса на ремонти

Първоначалната инвестиция в керамичен покрив, макар и по-сериозна, е вложение, което си заслужава и се отплаща многократно във времето. Използването на качествени керамични керемиди в комбинация с подходящи керамични и некерамични аксесоари, е условието да си гарантираме спокойствие и сигурност. Веднъж поставени, керамичните елементи заживяват свой собствен живот, където всеки един компонент на системата заема своето място и подпомага работата на останалите компоненти. По този начин се намалява вероятността да се наложат аварийни ремонти, дължащи се на разместени керемиди или на недобре паснали си капаци и завършващи елементи.

TONDACH

Преустройство на таванското помещение в жилищно

Ако искаме да добавим допълнителна жилищна площ към нашия дом, мансардното помещение под скатния покрив ни предоставя подходяща възможност за това. Керамичният покрив TONDACH®, изграден с всички керамични и некерамични аксесоари, е подходящата отправна точка, за да превърнем тавана в обитаемо място. Поставянето на вътрешна обшивка и подходяща топлоизолация на подпокривното пространство, допълва цялостната картина, за да можем да сме спокойни и да прекарваме повече време под нашия покрив, но същевременно съвсем близо до звездите.

Подмяна на единични керемиди

Понякога, подмяната на цялата покривна конструкция не е възможно поради една или друга причина. Ако при ремонта на скатен покрив дървената му скара е в добро състояние, тя може да бъде запазена и да бъдат подменени останалите компоненти от системата. В този случай, голямоформатните керемиди TONDACH® са особено подходящи, като покриват по-голяма покривна площ с по-малко керемиди. Ако пък се наложи подмяната на единична керемида върху покрив TONDACH®, идеалната хармония между отделните компоненти в системата позволява бързото отстраняване на проблемните елементи и замяната им с нови, които отново да възвърнат пълния баланс на системата.

tondah

Цветове за всеки вкус

Естетическата визия и възприятието, което носи всеки покрив, не са за подценяване. Те далеч нямат единствено съпътстваща функция, защото красивият външен вид на покрива е това, което привлича окото, но и това, което показва, че покривната система е изпълнена правилно. Цветовото многообразие на керамичните покриви TONDACH® може да покрие естетичните норми и критерии за всеки вкус, като това се постига чрез създаването на специални цветови линии. TONDACH® използва енгоби и глазури, с които придава на керемидите желаните цветове. Технологията на енгобиране на керемидите се състои в нанасянето на разтворени във вода глини с определен минерален състав върху керемидите след сушенето и преди изпичането им, като по този начин се създава неразривна връзка между енгобираното покритие и самата керемида. Използването на глазури е другият вариант за придаване на желан цвят върху керемидите. То се осъществява по сходен начин с енгобирането, но разликата се състои в това, че към  глинените примеси, освен специфични натурални пигменти или метални окиси, се добавя и смляно, специално преработено стъкло, което се стопява по време на процеса на изпичане на керемидите. По този начин се постига нужната здравина на керемидата и желаната дълготрайност на света.

TONDACH

33 години търговска гаранция

TONDACH® осигурява 33 години търговска гаранция на своите продукти, в случай, че е използвана цялата покривна система с всички задължителни компоненти. Тя се състои от керамични керемиди, керамични и некерамични аксесоари, обединени в своята функция да предпазят покрива от всякакви външни влияния и да гарантират неговите функционални характеристики за много дълъг период от време.

Професионална експертиза

Професионалната консултация и последващо обслужване от страна на специалистите на Тондах, е важна част от услугите, които компанията предлага. Ние можем да подкрепим клиентите в целия процес на избор, изграждане и поддръжка на новия им покрив или при стъпките в процеса на  обновяването му.

Прилагането на цялостни системни решения, както по време на строежа на нов покрив, така и при реализирането на процесите по неговото обновяване, е условие за постигането на впечатляващ краен резултат, който да радва не само окото, но и да бъде гарант за спокойствие на обитателите на къщата. Според философията на Тондах, съставните части на надеждния покрив, са качествената суровина в лицето на керамиката, високотехнологичния производствен процес на керемидите, специално подбраните керамични и некерамични аксесоари, заедно с висока степен на професионализъм и богат опит в сферата на строителството.

Тондах

 

БЮЛЕТИН ДОБАВЕТЕ ФИРМА РЕКЛАМА КОНТАКТИ Copyright